Yeni dolandırılma yöntemi! Bu numaraya dikkat!

0531 968 7060 numaradan arayarak banka bilgilerinizi nasıl alıp dolandırıyorlar? İşte ayrıntılar!

Yeni dolandırılma yöntemi! Bu numaraya dikkat!

Kredi kartı ile alışverişin yaygınlaştığı şu dönemde, insanlar artık paralarını cüzdanda değil kartlarında taşıyorlar. Çalacakları cüzdanların boş çıkacağını bilen dolandırıcılar, insanları farklı yöntemlerle dolandırmaya, paralarını çalmaya çalışıyorlar. Bunun içinde ilginç ve akıl almaz yöntemler deneyebiliyorlar. Sizlere bu haberimizde, bir kişinin başına gelmiş gerçek bir olaydan bahsedeceğiz.

Olay şu şekilde gelişti:

Kurban, songyangtoys.com adlı bir siteden alış veriş yapmak ister. Tabiki site sahte olduğu için kredi kartı ödemesi çalışmamış. Daha sonra 0531 968 7060 numaralı telefondan arayarak, kullanıcının banka bilgilerini sorarlar. Kullanıcı gerçekten bankadan aradıklarını sandığı kişiye banka bilgilerini verir. Ancak kartta 50 TL limiti kalmıştır ve dolandırıcılar tekrar arayarak başka bankada hesabı olup olmadığını soruyor.

 Bir terslik olduğunu ve dolandırılmaya çalışıldığını anlayan kurban telefonu kapatıyor. Eğer kapatmayıp diğer banka bilgilerini verse, tüm hesabını boşaltacaklar. Dikkatli olun ve banka bilgilerinizi hiç kimseye vermeyin.