Telefon satışlarında Android mi yoksa iOS mi önde?

Gartner, akıllı telefon satışlarındaki son durumu açıkladı. Bakalım telefon satışlarında Android mi yoksa iOS mi önde?

Telefon satışlarında Android mi yoksa iOS mi önde?

Analizleri ile ünlü firma Gartner, bu yılın ikinci çeyreği için topladığı verileri yayınladı. Rapora göre; 2017 yılının Nisan-Haziran döneminde %7.6 arttı. Üç ay boyunca satın alınan 366.2 milyon telefonun, %87.7'si Android işletim sistemine sahip telefonlar ve %12.1'i ise iOS ile çalışan iPhone modelleri oldu.

Gartner araştırma direktörü Anshul Gupta, gelişmekte olan ülkelerde satılan 150 ila 200 dolar arasındaki telefonlarda 4G desteğinin, kullanıcılar için büyük önem taştığını belirtti.

Üreticiler listesinin başında Samsung yer alıyor. Güney Koreli teknoloji devi 2. çeyrekte 82.5 milyon telefon satışı gerçekleştirdi ve bu da şirketin telefon pazarında %22.5'luk bir pay sahip olmasını sağladı. Galaxy S8, Galaxy S8+ ve Galaxy Note 8'in yıl sonuna kadar firmanın satış rakamlarını arttırması bekleniyor.

Apple, geçen yılın aynı döneminde 44,4 milyon adetten, küçük bir düşüşle ikinci çeyreğinde 44,3 milyon adet iPhone satışı gerçekleştirdi.

1503555627_telefon-raporu.png

Gartner analistleri, Apple iPhone 7s, iPhone 7s Plus ve iPhone 8'in piyasaya sürülmesiyle satışların dördüncü çeyrekte toplanmasını bekliyor. Gartner, onuncu yıldönümü modelinin satışlarının Ekim-Aralık döneminde olabileceğini belirtti.

KGI analisti Ming-Chi Kuo, düşük getiri handikapından dolayı, Apple'ın piyasaya sadece 2 milyon ila 4 milyon adet iPhone 8 sunacağını söyledi. Gartner, gelişmiş bir Siri de dahil olmak üzere iOS 11'de yapılan değişikliklerin, satışları artıracağını düşünüyor.

Huawei, 36 milyon telefonla üçüncü sıradaki yerini aldı. Huawei, satış rakamlarında; 2016 yılının ikinci çeyreğine kıyasla %17'lik bir artış yakaladı. Ayrıca telefon pazarındaki payını %9.8'e çıkarmayı başardı. Huawei şimdilerde Apple'ın koltuğuna göz dikmiş durumda. Kim bilir belki ilerleyen yıllarda Huawei, Apple'ın önünde bile yer alabilir.