Sürücüsüz otomobiller için dünyanın en büyük test alanı

Güney Kore, kendi kendine giden otomobiller için dünyanın en büyük test alanını kurduğunu açıkladı.

Sürücüsüz otomobiller için dünyanın en büyük test alanı

Artık kendi kendine sürüş araçları var ancak, bir sonraki büyük zorluk, bunları nerede test edeceğimizi bulmak. Çoğu uzman, bunu yapmak için en iyi yerlerin devletin tüm koşulları sunduğu, devlet tarafından yönetilen, çitlerle çevrili sahte şehirler olduğunun kabul edilmesi. Bu amaçla Güney Kore hükümeti, özerk sürüş için dünyadaki en büyük test yeri olacağını iddia ettiği 88 dönümlük bir alan inşa ediyor.

Çeşitli yayın kuruluşlarından yeni gelen haberler, Güney Kore'nin kendi kendine sürüş otomobillerinde lider olarak konumlandırmaya olan artan ilgisinin altını çiziyor. Business Korea'a göre bu alan, SK Telecom, Naver ve Samsung gibi Güney Koreli şirketler tarafından ve Hyundai ve Kia gibi otomobil üreticileri tarafından kullanılacakBu haber, dünyadaki 1 numaralı akıllı telefon üreticisi olan Samsung'un geçtiğimiz günlerde ülkedeki genel yollarda kendi kendine giden otomobilleri test etme konusunda onay olması sonrasında geldi.

1494426100_0041.jpg

Güney Kore Kara, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı'na göre, K-City şu anda Kore Ulaştırma Güvenliği Otoritesi'nin akıllı ulaşım sistemine dayanılarak yapım aşamasındadır. Yaklaşık 360.000 metrekarelik alana sahip olan tesisin, otobüse ait şeritler, otoyollar, otonom otoparklar için alanlar vb. şeyler ile donatılması planlanmaktadır. Buna yaklaşık 11 milyar won (9,7 milyon dolar) bir bütçe yatırım yapılması düşünülüyor.

88 hektarlık alana sahip K-City, çeşitli otomotiv ve teknoloji şirketleri tarafından kullanılan Michigan, Ann Arbor'da bulunan MCity'in iki katı büyüklüğünde. Ancak 2018'de açıldığında K-City, kendinden sürüşlü otomobiller için dünyanın en büyük test alanı olarak çalışabilir.