Pratik çözümler getiren yeni teknolojiler!

Sizler için beş yeni teknolojik ürünü inceledik. Bunlar günlük hayatta pratik çözümler sunan cihazlardan oluşuyor.

Pratik çözümler getiren yeni teknolojiler!

İncelediğimiz 5 ürün arasında portatif kahve makinesi, demlikten telefon şarj etmeyi sağlayan cihaz, bisiklete takılan hoparlör ve evdeki atıkları gübreye dönüştüren cihaz gibi ürünler yer alıyor.

Whirlpool®: Zera™ Food Recycler 

Evlerde yiyecek atıkları neredeyse her gün oluyor. Akşam yemeğinden arta kalanlar ve meyve kabukları gibi. Bunların hepsi çöp kutusuna gidiyor. Ancak bunları evde artık çok kolay bir biçimde geri dönüştürebilirsiniz. Evde kullanabileceğiniz çöp kutusu görünümlü teknolojik cihaz Whirlpool Zera Food Recycler, atıkları gübreye dönüştürüyor.

Cihaz, sadece gıda atıklarının atılması halinde tek bir düğmeye basılması sonrasında içindekileri gübreye dönüştürüyor. Kullanımı için bir hafta boyunca gıda atıklarının üniteye atılması, gübre oluşturma işleminden önce de hazırlanması istenen üzerlerine boşaltılması gerekiyor. Fiyatı 200 dolar

 

Smart Cane

Dring şirketinin Smart Cane adlı bastonu, yaşlılar ve hareket kabiliyeti düşük kimseler için geliştirildi. Öne çıkan detay ise mobil cihazlarla entegre çalışan sensörlerle çevrili olması. Kullanıcı takibini mümkün kılan ivmeölçer ve jiroskopa sahip olan akıllı baston, doğrudan GSM şebekesine bağlı uyarı sistemi de içeriyor.

Smart Cane, düşme ya da herhangi bir acil durumda bakıcıya veya aileye uyarı bildirimi gönderiyor. Cihaz, yapay zekası sayesinde toplanan verileri işliyor ve bunları da mobil cihazlara iletiyor. Az hareket, yorgunluk ya da yürüme şeklindeki değişiklikleri tespit ederek ciddi bir sağlık sorunu öncesinde uyarı yapıyor. Akıllı bastonun fiyatı 30 dolar.

Stower Candle Charger

Akıllı cep telefonlarının birçok işlem yaparken kullanılması, şarjı çok çabuk bitiriyor. Bu nedenle kablolu şarjdışında her yerde kullanılabilecek alternatif cihazlara ihtiyaç duyuluyor. Böyle bir cihaz da Stower şirketinden geldi. Stower’in Candle Charger adlı ürünü, mobil aygıtlarınızı şarj etmek için açık ateşten faydalanıyor.

Özel olarak yapılmış küçük bir demliği suyla dolduruyor, sonra bir kamp ocağının üstüne koyuyorsunuz. USB kablosunun bir ucunu demliğe, diğer ucunu aygıtınıza takıyorsunuz. Su kaynadıkça, su ile alev arasındakisıcaklık farkı telefonunuzu şarj eden bir elektrik akımı üretiyor. Doğada olduğu kadar elektrik kesintilerinde de kullanışlı. Fiyatı 100 dolar.