LTE hız rekoru kırıldı!

Verizon, Ericsson ve Qualcomm laboratuvar denemesinde 1,07 Gbps Gigabit LTE hızına ulaşarak bir önceki rekoru geride bıraktı.

LTE hız rekoru kırıldı!

Qualcomm, Verizon ve Ericsson, Gigabit hız sınırını aştı. Şirketler, bir Ericsson laboratuvar denemesi sırasında Category 18 LTE hızını ilk defa destekleyen modem olan Qualcomm Snapdragon X20 LTE Modem ile ticari silikon ve ağ altyapısı üzerinden 1,07 Gbps indirme hızına ulaşarak endüstride bir başka ilke imza attı.

Ulaşılan hızlar şirketlerin halihazırda devam eden LTE teknolojisine geçiş stratejilerinin bir parçasını oluşturuyor.

1,07 Gbps hıza ulaşılması Verizon'ın Lisans Destekli Gigabit LTE Erişimi hakkında yaptığı son açıklamasını da destekliyor. 1,07 Gbps hıza sadece üç adet 20 MHz FDD (Ayrı iletim ve kabul frekansları kullanan Frequency Division Duplex) spektrum taşıyıcısı ile ulaşılırken ağlar ve cihazlar için de yeni spektral etkinlik seviyelerine erişilebilecek.

Yeni etkinlikler sayesinde Gibabit'in üst düzey deneyimi, daha fazla müşteriye ulaştırılıp en yeni kablosuz bağlantı inovasyonlarına da öncülük edilecek.

1503468923_lte-speed.jpg

Şirketler 1,07 Gbps'lik endüstri için dönüm noktası sayılabilecek başarıya en yüksek veri oranlarını yüzde 20 artıran ve ortalama hızları artıracak bir geliştirme ile kapasitede 12 adet eş zamanlı LTE kaynağını kullanarak ulaştı. Ericsson'ın Radio System ve LTE yazılımları Snapdragon X20 LTE modem kullanan bir mobil test cihazıyla birlikte çalışıp yüksek hız miktarlarına ulaşılmasını sağladı.