Locky, Wanna Cry'dan daha tehlikeli!

Fidye ve şantaj için piyasaya sürülen Locky virüsünün yeni versiyonunun, Wanna Cry'dan daha tehlikeli olduğu belirtildi.

Locky, Wanna Cry'dan daha tehlikeli!
Siber güvenlik uzmanları, bilgisayar korsanları tarafından fidye ve şantaj için piyasaya sürülen Locky virüsünün yeni versiyonunun dünyayı etkileyen Wanna Cry'dan daha tehlikeli olduğunu, elektronik postalar aracılığıyla yayıldığı bilgisayarda bulunan dosyaları şifrelediği takdirde çözülmesinin mümkün olmadığını bildirdi. Siber Güvenlik Uzmanı Hasan Yener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Locky virüsünün sistemi ele geçiren, harddisk üzerindeki verileri şifreleyen fidye tiplerinden biri olduğunu söyledi.

1504539270_lockywallpaper-1.png

Virüsün şifrelenmiş dosyalar için kullandığı ilk uzantının .locky olduğuna dikkati çeken Yener, Yeni çıkan bu verisyonlarda '.diablo6 ', '.osiris ', '.odin ', '.thru ', '.zepto ', '.shit ', '.aesir ', '.loptr ' ve '.likutus ' gibi yeni uzantıları da ortaya çıktı. dedi. Yener, Locky virüsünün bu yeni versiyonunun spam e-posta tekniği ile yayıldığını belirterek, elektronik postada bir office ve zip dosyası yer aldığını kaydetti.

1504539184_wannacry-2051317024735.jpg

Dosyaların indirlidiği ve çalıştırıldığı esnada virüsün devreye girdiğine işaret eden Yener, Kim olursa olsun, eğer içeriğinden emin değilseniz, size gelen mailleri açmayın. 'Cari hesap mutabakatı ', 'hediye kazandınız ', 'siparişiniz gönderildi ', 'teslimat bilgilerinizi kontrol edelim ', 'fatura bilgileri ', 'borç bilgileriniz ' ve 'e-fax ' gibi mailleri ise kesinlikle tıklamayın. Bilgisayar, internet, virüs tarama, alışveriş, hediye kuponu, banka dekontu ile indirim konularıyla ilginizi çekmeye çalışan elektronik postaları açmayın. uyarısında bulundu.