Kadın astronot NASA'nın rekorunu kırdı!

Kadın astronot Peggy Whitson, NASA'nın rekorunu kırdı. İşte detaylar!

Kadın astronot NASA'nın rekorunu kırdı!

Uluslararası Uzay İstasyonu Komutanı Peggy Whitson, NASA rekorunu kırdı. Whitson'un 534 gün ile uzayda kalma rekorunu egale etmeyi başardı.

Başkan Trump, NASA astronotu Kate Rubins ve İlk Kızı Ivanka Trump, dikkat çekici dönüm noktasında onu tebrik etmek için Whitson ile 20 dakikalık bir görüşme gerçekleştirecekler.

Whitson ilk olarak 1996 yılında astronot olarak seçildi ve istasyon sadece dört modülden oluştuğunda 2002'de ISS'ye ilk 184 günlük seferini gerçekleştirdi.

Peggy Whitson, 2008'deki bir sonraki turunda ISS'nin ilk kadın kumandanı olarak tarihe geçti. İstasyonda iken Whitson, sayısız bilimsel deneyin yanı sıra Columbus laboratuarı ve Kibo lojistik modüllerinin eklenmesi de dahil olmak üzere ISS'nin genişlemesine yardımcı oldu.

1493111086_peggy-watson-1.jpg

Peggy Whitson, Mart ayında, bir kadın astronotun üstlendiği en uzun uzay yürüyüşü ile tarih kitaplarına da girdi. 53 saatin üzerinde ISS'nin dış gövdesine yapışan Peggy, bu rekorunu başka bir uzay yürüyüşü gerçekleştirmesi planlanan 12 Mayıs'ta bir kez daha kırmayı planlıyor.