İnternet geçmişiniz firmalara satılacak!

İnternet geçmişiniz ABD'de yürürlüğe girecek yasa ile artık diğer firmalara satılacak. Gizliliği yoksayan bu yasanın detayları haberimizde.

İnternet geçmişiniz firmalara satılacak!

ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçiler, geçen yıl Federal İletişim Komisyonu tarafından geçirilen gizlilik kurallarının yürürlüğe girmesini önlemek amacıyla Kongre İnceleme Yasası'nı kullanan bir kararın onaylanması için girişimde bulunmuştu.

Senato, kuralları geçersiz kılmak ve kararı kabul etmek için Perşembe günü tekrar oy kullandı. Artık geriye kalan sadece Başkan Donald Trump'ın emri imzalaması. Peki, bu yasa ile neler değişecek?

Bu kurallar internet sağlayıcı şirketlerine web tarama etkinliği, uygulama kullanımı ya da pazarlamacıların bulunduğu yerler hakkında "hassas" bilgileri satmadan önce müşterilerinin iznini almak zorunda kalmayacak. Bu sayede internet sağlayıcıları, kullanıcıların kişisel verilerini diğer firmalara satabilecek.

1490738971_internet-privacy-spy-computer-magnifying-glass-o.jpg

Konuyla ilgili eski FCC Başkanı Tom Wheeler'in danışmanlarından Gigi Sohn, "Comcast, AT & T ve Charter gibi ISS'ler kişisel bilgilerinizi izniniz olmadan en yüksek teklif sahibine satmakta özgürdür. Kimse sizi koruyamaz" dedi.

Yeni yasanın önümüzdeki günlerde D. Trump tarafından imzalanması bekleniyor. Bakalım internette gizliliğe önem verilen kuruluşlar bu konu hakkında ne yapacak?