Huawei, Kirin 970 yonga seti ile fark yaratacak!

Huawei'nin, yeni amiral gemisi modellerine güç verecek olan Kirin 970 yonga setinin, üretimine başladığı söyleniyor. Peki, Kirin 970 neler sunacak?

Huawei, Kirin 970 yonga seti ile fark yaratacak!

Dünyanın en büyük cep telefonu üreticilerinden biri olan Huawei, yılın ikinci yarısında amiral gemisi akıllı telefonunu en son tanıtacak firmalar arasında yer alacak. Samsung, HMD, Google ve hatta Apple'ın gelecek birkaç ayda yeni ürünler duyurması beklenirken, Çinli devin yeni amiral gemisi Huawei Mate 10 ise Ekim ayında tanıtacak.

Huawei'nin henüz piyasaya sürülmeyen HiSilicon Kirin 970 yongasetinin Mate 10 ile gelmesi bekleniyor.

Önceki raporlar; Huawei'nin Eylül ayında seri üretim yapmaya başlayabileceğini belirtmesine rağmen, Çin medyası şu anda işlemcinin üretimine başlamış olduğunu iddia etti.

Huawei, Kirin 970 yonga setini 10nm'lik üretim süreci ile üretecek. Çinli dev yeni yonga setiyle Qualcomm ve Samsung ile üst düzey bir düzeyde rekabet etmeyi planlıyor. Tahminler, Kirin 970'in, bir çeşit gelişmiş yapay zeka özelliklerini sunan ilk mobil işlemci olacağı yönünde.

1502779287_kirin-970.jpg

Son olarak; Huawei Kirin 970 yonga setinin, gelmiş geçmiş en güçlü mobil GPU'yu (grafik işlemci birimi) içerdiği de öne sürülüyor. Sanırım Huawei'nin yeni mobil işlemcisi hakkındaki yeni bilgileri, işlemci seri üretime hazır olduğu için çok yakında öğreneceğiz.