HTC yeni VR başlığını satışa sundu

Vive'ın yeni bağımsız VR başlığı VIVEPORT resmi içerik platformu ile güçlenecek.

HTC yeni VR başlığını satışa sundu

Akıllı telefon, sanal gerçeklik (VR) ve inovasyon teknolojilerinin öncüsü olan HTC Corporation (“HTC”) ChinaJoy 2017’de Vive Standalone VR başlığını tanıtıp Çin pazarında satışa sundu. Viveport’u resmi içerik platformu olarak kullanacak yeni başlık bağımsız bir sanal gerçeklik deneyimi ile Çin pazarının bu segmentteki en iyi cihazı olmayı hedefliyor. Konuyla ilgilenen sanal gerçeklik geliştiricileri www.viveport.com/standalonevr-cn üzerinden yapacakları başvuruyla Vive Standalone tarafından desteklenen programlara ve geliştirici etkinliklerine erkenden ulaşma imkânı elde ediyor.

Vive Standalone yüksek kalite sanal gerçeklik deneyimini uygun fiyatlarla kullanıcılara ulaştırırken Vive ailesini de başı çektiği PC-tabanlı sanal gerçeklik deneyiminin dışına çıkararak büyütüyor. PC veya akıllı telefona ihtiyaç duymadan çalışan Vive Standalone Qualcomm Snapdragon 835 mobil VR platformu ile dahili VR fonksiyonlarını destekliyor ve geliştiricilere en yeni içerikleri hemen yayınlama fırsatı veriyor. Bağımsız sanal gerçeklik pazarı için kullanıcı deneyimi artıracak zengin bir kütüphane oluşturan Vive bu sayede Çin ekosistemindeki lider konumunu perçinleyip iki seneden uzun bir süredir kullanıcılarına sunduğu yüksek kalitesini tekrar ispatlıyor.

 1501233714_vivestandalonevrheadset.jpg

HTC, Vive Çin Bölge Müdür Yardımcısı Alvin W. Graylin, “Çin şu anda dünya mobil cihaz pazarına liderlik ediyor, ayrıca küresel VR pazarında da rüzgarı arkasına almış durumda. Qualcomm ile yaptığımız iş birliği sayesinde uygun fiyatlı Vive VR sistemlerini ve yüksek kaliteli bağımsız VR deneyimini Çin’deki tüketicilere ulaştırıyoruz.” dedi.

Qualcomm Technologies, Inc. Üretim Yönetimi Kıdemli Direktörü Hugo Swart ise “Snapdragon 835, üstün VR deneyimini ek bir PC’ye veya kablolara ihtiyaç duyamadan sunmak için tasarlandı. Zengin ürün seçeneklerimizin kullanıldığı ilk bağımsız VR başlığıyla Vive ekosistemine en yeni VR deneyimini sunan HTC Vive takımıyla çalıştığımız için çok heyecanlıyız.” dedi.