Google mühendisi yapay zeka tanrılı din kurdu!

İnsansız motosiklet ve Google Street View gibi hizmetlerin geliştiricisi, eski Google mühendisi Anthony Lewandowski, yapay zekâya dayalı bir tanrı geliştiribilmek amacıyla Way of Future isimli dini bir grup kurdu

Google mühendisi yapay zeka tanrılı din kurdu!

İnsansız motosiklet ve Google Street View gibi hizmetlerin geliştiricisi, eski Google mühendisi Anthony Lewandowski, yapay zekâya dayalı bir tanrı geliştiribilmek amacıyla Way of Future isimli dini bir grup kurdu. Grup internet sitesinde, yapay zekaya dayalı bir tanrı geliştirebilmeyi amaçladıklarını ve bu yapay tanrının insanlığın yararına olduğunu ileri sürdü.

ABD basınına göre, grubun geliştirmeyi istediği yüce robot kendisine inanların her isteğine karşılık verebilecek şekilde programlanacak. Anthony Lewandowski’nin bu ilginç girişimi, ileri teknoloji ile kurtuluşa inanan ve 2013’te kendi kilisesini kuran Hristiyan-Transhümanistler Birliği’nden de destek gördü.

1507708571_ai-lessons.jpg

Birliğin Başkanı Papaz Christopher Benech, yapay zekanın İsa’nın kurtarıcılık görevinde yer alabileceğini belirterek, bu girişimin ilgilerini çektiğini ve destekleyeceklerini açıkladı.