2 Türk geliştirdikleri yazılımla Silikon Vadisi'ne girdiler!

Bilgisayar mühendisi 2 girişimci, işletmeler için geliştirdikleri sanal satış personeli çözümüyle Silikon Vadisi'nin önde gelen şirketi BoostVC'de hızlandırma programına kabul edildi.

2 Türk geliştirdikleri yazılımla Silikon Vadisi'ne girdiler!

Yazılım konusundaki ısrarlı çabaları, bilgisayar mühendisi 2 genci Silikon Vadisi'ne soktu. Berk Taner ve Doruk Molo tarafından geliştirilen platform LeadFlipABD'nin en büyük hızlandırma programlarından biri olan San Francisco merkezli BoostVC'ye kabul edilerek önemli erişilmesi güç bir başarıya imza attı.

 Yaklaşık 6 yıl yazılım alanında kurumsal ve serbest olarak çalışma yürüten 2 ortak, Türkiye'deki ilk şirketlerini 2013'te kurup, yazılımevi olarak çalışmaya başladılar. Son projeleri LeadFlip'i Ağustos 2016'da hayata geçiren Berk Taner ve Doruk Molo, Şubat 2017'de de ABD'de şirket kurdular.

Berk Taner, yaptığı açıklamada, yazılım alanında bir süredir çeşitli projeler yürüttüklerini, son olarak işletmeler için potansiyel müşteri kazandırma konusu üzerinde durduklarını söyledi. Şu anda BoostVC'nin ön çekirdek yatırımı ile projelerini devam ettirdiklerini anlattı. 

1495983035_screen-shot-2016-02-18-at-10.32.55-am-e1455809643889.png

ABD'deki hızlandırma programları ve yatırımcıların büyük çoğunluğunun yatırımı ABD şirketleri üzerinden gerçekleştirmek istediklerine işaret eden Berk Taner, ABD'de şirket kurmamızda bu durum etkili oldu. Türkiye'deki şirketimizi kapatmadığımız için ilerleyen dönemdeki planımız, Ar-Ge faaliyetlerini ülkemizdeki firmamız üzerinden Türk yazılımcılarla gerçekleştirmek. ABD'deki şirket ile global müşterilere ulaşma ve pazarlama faaliyetleri yürütmeyi planlıyoruz. değerlendirmesinde bulundu.

Projelerini hayata geçirme sürecinde aldıkları desteklere değinen Berk Taner, Aslında ODTÜ Teknokent firması değildik, İstanbul'da ofisimiz bulunuyordu. Fakat TÜBİTAK Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı desteği eğitimleri sırasında tanıştığımız mentorlarımızdan biri T-Jump programına başvurmamızı önermişti. T-Jump programı süresince gerek Ankara'da gerekse ODTÜ Teknokent'in San Francisco T-Jump ofisinde aldığımız eğitimler ve danışmanlıklar bizim için çok faydalı oldu. Böylece hem projeyi geliştirme hem de ABDpazarını test etme imkanı bulduk. diye konuştu.

1495983054_isletmelere-araladiklari-kapi-silikon-vadisine-acildi.jpg

 Berk Taner ve Doruk Molo tarafından geliştirilen LeadFlip, işletmeler için müşteri kazandıran chatbot platfomu olarak işlev görüyor. Web siteleri ve sosyal medya sayfaları üzerinden gelen ziyaretçiler, LeadFlip ile oluşturulan chatbotlar sayesinde potansiyel müşterilere çevrilebiliyor. Chatbotlar site veya Facebook sayfasına gelen ziyaretçiye talebi hakkında soruları sorup, cevaplarını ziyaretçinin iletişim bilgileriyle not alıyor.

Tüm bu bilgiler mail yoluyla ya da sistem üzerinden otomatik olarak ilgililere iletiliyor. Bu sayede işletmeler için 7/24 çalışan bir sanal satış personeli hizmeti sunuluyor. LeadFlip herkesin 15 dakika içerisinde kendi chatbotlarını oluşturabilmesine olanak sağlıyor.

1495983202_indir.png

Aynı zamanda gelişmiş entegrasyon seçenekleri başka yazılımlarla kolayca ilişkilendirilebiliyor. LeadFlip üzerinde oluşturulan chatbotlar hem web sitesine hem de Facebook sayfasına tek tuşla bağlayabiliyor, herhangi bir teknik geliştirme gerektirmiyor. LeadFlip içerisinde potansiyel müşteriler oluşturmak için gerekli birçok özellik de bulunuyor.