Galaxy S8 ve LG G6 çevre dostu

Samsung Galaxy S8 ve LG G6, çevre dostu olma sertifikasına sahip ilk telefonlar oldu.

Galaxy S8 ve LG G6 çevre dostu

Samsung Galaxy S8 ve LG G6, doğrudan Yeşil Elektronik Kurulu ve Underwriters Laboratuvarları tarafından onaylanan EPEAT (Elektronik Ürün Çevre Değerlendirme Aracı) sertifikasını alan ilk akıllı telefonlar oldu. 

Akıllı telefonlar, zehirli materyallerin kullanılması, enerji verimliliği ve kurumların sosyal katkıları gibi birçok çevresel açıdan odaklanan çok sayıda sınava tabi tutuldu. 

1501655733_samsung-galaxy-s8.jpg

Ancak bu, Samsung Galaxy S8 ve LG G6'nın bu özel sertifikayı ilk elde eden telefonlar olmasının nedeni de bu değil. Çünkü EPEAT için yeni cep telefonu kategorisi bu hafta ilk kez başlatıldı.

Her iki akıllı telefon da, ANSI tarafından akredite edilmiş UL 110 Cep Telefonu Sürdürülebilir Standardı için ECOLOGO Sertifikası aldı. İkincisi, cep telefonunun yaşam döngüsü boyunca ihtiyaç duyulan çevresel performans kriterlerine uyumu değerlendirmek için kullanılan belirli bir standarttır.

1501655758_lg-g6.jpg.jpg

Ayrıca, Samsung ve LG, imalat sürecinde toksik maddelerin kullanımını azaltarak çevre dostu ürünler üretme çabalarından ötürü övünüyor ve aynı zamanda cihaz ambalajını geliştirerek e-atıkların azaltılmasına yardımcı oldu. 

Bu yıl Samsung ve LG tarafından başlatılan amiral gemileri EPEAT sertifikasını alan firmalar tek bunlar olmayacak ancak, tarih ilk olarak Samsung ve LG’yi hatırlayacak.