Hackerların yeni yöntemi : Mavi Tik!

Bilgisayar korsanları, yeni yöntemler geliştirmeye devam ediyor. Hackerlar şimdi de mavi tikli onaylı hesaplar ile saldırmaya başladı.

Hackerların yeni yöntemi : Mavi Tik!

Sosyal medya uzmanları, bilgisayar korsanlarının yeni hack yöntemini paylaştı. Bilgisayar korsanları, sosyal medya platformlarında Mavi Tik'in bulunduğu onaylı hesaplar ile kullanıcılara saldırmaya başladı. Peki, bu saldırılar nasıl oluyor ve nasıl korunmamız gerekiyor?

Sosyal Medya Uzmanı Cem Karahüseyin, AA'ya yaptığı açıklamada; "Verified account olarak bilinen, Türkçe'ye "onaylanmış hesap" olarak geçen profillerin Facebook, Twitter, Instagram ve Google+ gibi platformlarda uzun zamandır varlıklarını sürdürdüklerini" dile getirdi.

Türkiye'de hala onaylanmış hesap profiline önem vermeyen birçok kurum ve marka olduğuna dikkati çeken Karahüseyin, mavi tik işareti almanın sahte hesapların önüne geçerek kullanıcıların doğru iletişimi resmi hesaplardan yapmalarını sağladığını belirtti.

Cem Karahüseyin ayrıca; "Sosyal medya hesaplarında mavi tıkların önemi markanın sosyal medya etkileşiminin yanı sıra markaya kullanıcılar tarafından güveninin artırılmasını sağlamak. Sosyal medya hesapları için mavi tik almak, bir hesabın etkileşiminin, yani paylaştığı yazı, fotoğraf video gibi içeriklerin onaylanmamış hesaba göre daha fazla kitlelere ulaşması demek." dedi.

1503326668_twitter-account-verification-tick-mark-logo.jpg

Hackerlar, hesaplarını onaylatmak için belgelerde sahtecilik yapıyor ve bu sayede onaylı hesap alıyorlar. Örneğin X firmanın mavi tik yer alan onaylanmış hesabından gelen bir linke, kullanıcı tıkladığı zaman fidye yazılımı gibi zararlı yazılımların PC'ye yüklenmesinin yanında, kişisel hesapları da ele geçirilebiliyor.

Bu tür durumlar ile karşı karşıya kalmamak için; doğrulanmış hesaplardan bile DM geldiğinde, bu hesabın ne zaman açıldığına, takipçi sayısına ve attığı Tweet'leri inceleyip daha sonra linke tıklamak daha mantıklı bir seçim olacaktır.