Android O Geliştirici Önizlemesi 4 yayınlandı

Android O'nun tam sürümünün duyurulmasına az bir süre kala tanıtımdan önceki son güncelleme Android O Geliştirici Önizlemesi 4 yayınlandı.

Android O Geliştirici Önizlemesi 4 yayınlandı

Google söz verdiği gibi nihai Android 8.0 O Geliştirici Önizleme 4'ü piyasaya sürdü. Bu, geliştirici önizlemesi  3'le birlikte mevcut en son Android O API'larına (API düzeyi 26) sahiptir  ve Android 26.0.0 Destek Kitaplığı'nın kararlı sürümü olan en son hata düzeltmeleri ve optimizasyonları ile birlikte geliyor. SDK, araçlar ve Android Emulator sistem görüntülerine yönelik artımlı güncellemeler önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacak.

Google, Android Test Orchestrator, Multiprocess Espresso ve benzeri yeni özellikleri içeren Android Testing Support Library'nin yeni bir sürümünü de tanıttı.

1500961657_android-o-pin-app-shortcut-notification-dots.jpg

Android O, bildirim kanalları ve noktalar, kısayol sabitleme, resim içinde resim, otomatik doldurma, arka plan yürütme sınırları ve O uygulamaları için yaşamsal sistem davranışındaki diğer önemli değişiklikler getiriyor. Ayrıca, uygulama gelişimini basitleştirmek ve APK boyutunu en aza indirgemek için uyarlanabilir simgeler, indirilebilir fontlar ve otomatikleştiren TextView var.

Android O Geliştirici Önizlemesi 4, şu anda Android geliştirici web sitesinden edinilebilir. Ayrıca OTA üzerinden alabilirsiniz. Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 5X, Nexus 6P ve Nexus Player için kullanılabilir. Android 8.0 sürümü resmi olarak kullanıcılara sunulmadı ancak, yakında açıklanmasını bekleyebiliriz. Tam sürüm Android O güncellemesi, 2017 yılının 3. çeyreğinde piyasaya sürülecek.