Android 8.0 Oreo güncellemesi yayınlandı!

Google, Android 8.0 Oreo güncellemesini yayınladı. Peki, Android 8.0 Oreo güncellemesini ilk hangi telefonlar aldı?

Android 8.0 Oreo güncellemesi yayınlandı!

Google, 21 Ağustos günü yaşanan güneş tutulmasında, Android 8.0'ın adını resmi olarak açıkladı. Android 8.0 Oreo olarak lanse edilen yeni sürümün dağıtımına ise bugün başlandı. Birçok yenilik ile gelen Android 8.0 Oreo güncellemesi, ilk etapta belli başlı cihazlara geliyor. Peki, Android 8.0 Oreo alan cihazlar hangisi?

Android 8.0 Oreo güncellemesini alan modeller

Android 8.0 Oreo güncellemesini; Google Pixel, Google Pixel XL ,Nexus 6P, Nexus 5X, Pixel C ve Nexus Player modelleri aldı. 2017'nin amiral gemilerinin Android 8.0 Oreo güncellemesini 2018'in ortalarında alması bekleniyor.

Umarız güncelleme konusunda Android 7.0 Nougat'ta yaşanan gecikmeler ve aksilikler yaşanmaz ve Android 8.0 Oreo çok daha erken ve sorunsuz olarak yayınlanır.

Android 8.0 Oreo gelen yenilikler

1- Android 8.0 Oreo sürümü ile artık arka planda çalışan uygulamalar daha az güç tüketecek.

2- PIP özelliği ile resim içerisinde resim görüntüleyebileceksiniz. PIP özelliği bölünmüş ekran özelliğinden farklı çalışacak. Örneğin Facebook'ta gezerken, galerideki bir videoyu ekranın farklı köşelerinde izleyebileceksiniz.

3- Bildirim merkezinde kullanıcı odaklı yeni iyileştirmeler yapıldı.

4- 1Password ve LastPass desteği Android'e geldi. 1Password ve benzeri uygulamaların API'ları sisteme entegre edildi ve bu sayede uygulamalarda ve internet tarayıcısında kullanıcı adı ve şifreleri otomatik olarak doldurabileceksiniz.

5- Sisteme entegre edilen özellik sayesinde uygulama simgeleri arayüze uygun bir şekilde adapte edilecek.

6- Android 8.0 Oreo ile birlikte DCI-P3, AdobeRGB ve Pro Photo RGB renk skalaları destekleniyor.

7- Android 8.0 Oreo ile LDAC teknolojisi geldi. LDAC ile kablosuz olarak 24 bit çözünürlüğünde 990 kbps aktarım yapılabiliyor. LDAC ile ayrıca yüksek çözünürlük CD kalitesine düşürülmeden direkt olarak kablosuz kulaklığa aktarılıyor.

8- 60'tan fazla yeni emoji sisteme eklendi.

Android 8.0 Oreo güncellemesinin imaj dosyalarını buradan indirebilirsiniz.