AIAIAI TMA-2 Studio inceleme

AIAIAI firmasının geliştirmiş olduğu modüler yapıdaki AIAIAI TMA-2 Studio kulaklık incelemesi ile karşınızdayız. AIAIAI TMA-2 Studio müzik anlayışınızı kökten değiştirecek!

AIAIAI TMA-2 Studio inceleme

Son dönemde modüler yapıda cep telefonları görmeye başladık. Bu furya şimdi de kulaklık sektöründe başladı. Danimarka menşeli firma olan AIAIAI, TMA-2 adını verdiği modüler yapıdaki kulaklığı ile müzik tutkunları tarafından büyük övgüler aldı. Biz de takipçilerimiz için AIAIAI TMA-2 Studio modelini mercek altına alıyoruz.

AIAIAI TMA-2 Studio inceleme

Bu zamana kadar gördüğüm en iyi paketlemeye sahip olan AIAIAI TMA-2 Studio, kutusundan parçalar halinde çıkıyor. Bu parçalar arasında; sağ ve sol sürücüler, kafa bandı, pedler ve kablo yer alıyor. Her parça kendi vakumlu ambalajından çıkıyor.

Ancak kulaklığın modüler yapıda olması sizi korkutmasın. Kulaklığın parçaları çok kolay bir şekilde birleştiriliyor. Birleştirme işleminden sonra odaya bir koku yayılıyor. Yeni alınan MacBook’lardaki gibi kalite kokan kulaklığın, 1-2 haftadan sonra kokusunun etkisi geçiyor.

Sert plastikten üretilen AIAIAI TMA-2 Studio, kırılmalara ve çatlamalara karşı oldukça dayanıklı duruyor. Mat siyah rengini tercih eden Danimarkalı firma, oldukça hoş bir görüntünün ortaya çıkmasını sağlamış.

1493290123_aiaiai-tma-2-inceleme2.jpg

AIAIAI TMA-2 Studio’nun ses performansına geçmeden konforuna değinmek istiyorum. Bu kulaklık için şimdiye kadar kullandığım en rahat kafa üstü kulaklık diyebilirim. Yaklaşık 3-4 saat aralıksız PS4’te oyun oynamama rağmen en ufak bir ağrı veya baskı hissetmedim. Oldukça hafif bir yapıda olan AIAIAI TMA-2 Studio, adeta konforun dibine vuruyor.

Gelelim herkesin merak ettiği ses kalitesine. Bu zamana kadar onlarca kafa üstü kulaklık denedim. Basshead bir yapım olduğu ve EDM, Hip-Hop, Rap ve elektronik türünde müzikler dinlediğim için bass özellikleri ile ön plana çıkan kulaklıklar tercih etmiştim.

Ancak diğer kulaklıklarda alt frekansları ön plana çıkaracağım derken mid ve sahneden ödün veriliyordu. AIAIAI TMA-2 Studio ile bu sorun ortadan kalktı. AIAIAI TMA-2 Studio alt frekansları oldukça temiz ve çok da az olsa titreşimli vermesine rağmen üst düzey mid ve sahne performansı sunuyor.

1493290141_aiaiai-tma-2-inceleme1.jpg

Ancak sahne performansı, karanlık bir yapıda olduğu için Hi-Fi düzeyindeki kulaklıkların biraz gerisinde kalıyor. AIAIAI TMA-2’nin en sevdiğim özelliği ise size farklı ped seçenekleri sunması. Seçtiğiniz pedlere bağlı olarak bass seslerin şiddeti de değişiyor.

Ses performansı hakkında yazdıklarım AIAIAI TMA-2 Studio Edition için geçerli. Dilerseniz AIAIAI’ın sitesinden tiz ve mid seslerin ön plana çıktığı bir kulaklık konfigüre edebilirsiniz.

AIAIAI TMA-2 Studio Edition, bahsi geçen türlerde veya ona yakın müzik dinleyenlerin son durağı bu kulaklık olacaktır.

AIAIAI TMA-2 kulaklığı satın almak için tıklayın